Onze trainer

Ik ben Marco Bolluijt en ben de zwemtrainer  van Zwemvereniging INO. Al sinds mijn jeugd is zwemmen mijn passie. Jarenlang doe ik zelf al aan trimzwemmen. Eerst in de Vredehof (oude zwembad in Hoorn) en daarna in de Waterhoorn. Vanaf 1997 ben ik al actief bij Zwemvereniging INO. Omdat ik één keer per week zwemmen niet voldoende vond, ben ik ook gaan trimzwemmen in het Koggenbad in De Goorn en train ik ook via mijn werk in Leeuwarden (Koninklijke Luchtmacht). Dit doe ik nog steeds.

Tot 2014 was ik een zwemmend lid bij Zwemvereniging INO (ja, drie keer zwemmen in de week). Doordat de voorgaande trainer een keer niet kon heb ik de les over mogen nemen. Dit beviel zo goed dat ik vanaf dat moment om de week de training verzorgde. In 2015 ben ik, nadat de andere trainer helaas is vertrokken zelf iedere week de trainingen gaan geven. Ik vind het fantastisch en een mooie uitdaging om alle leeftijden en zwemniveau ’s een passende training te geven. Door mijzelf goed voor te bereiden en altijd de nieuwste trainingsmethoden bij te houden, probeer ik een gevarieerd zwemprogramma aan te bieden.

Wat is mijn doel als trainer

Ik zet mij in om het enthousiasme voor het zwemmen over te dragen aan de leden van Zwemvereniging INO. Voor  iedere zwemmer zorg ik voor een uitdagend programma welke iedere week anders is. Dat geldt niet alleen voor de beginnende zwemmers, maar ook voor de gevorderde die er nog een schepje bovenop willen doen. Techniek staat bij mij hoog in het vaandel. De zwemmers die net hun A-Diploma hebben behaald leren bij Zwemvereniging INO echt zwemmen, nadat de basis bij de zwemscholen is aangeleerd.
De leden die al jaren de trainingen volgen kunnen altijd nog beter zwemmen, want slordigheden slijten er snel in.

Ik zie je graag terug op de training!