Clubkampioenschappen

Wat houden het clubkampioenschap in?
Gedurende het seizoen worden er twee onderlinge wedstrijden gehouden. Tijdens de onderlinge wedstrijden worden 3 zwemslagen gezwommen: schoolslag, rugslag en de vrije slag (Borstcrawl). Dat je 3 verschillende zwemslagen in 25 of 50 meter zwemt, betekent niet dat je tijdens de onderlinge wedstrijd alleen je wedstrijd baantjes zwemt. Natuurlijk je ook inzwemmen voor de wedstrijden uitzwemmen na de wedstrijd. Dit houdt in dat je zomaar een half uur extra zwemt!
Als je aan de onderlinge wedstrijden meedoet, worden van de tijden die je per slag hebt neergezet, de beste tijden gehanteerd om tot een uitslag te komen. Met de uitslagen van jouw gezwommen tijden, kun je mooie prijzen winnen en zelfs clubkampioen worden!

4 redenen om mee te doen.
Gezelligheid, want bij INO gaat het niet op de eerste plaats om de prestaties, maar omdat jij het leuk vindt. Natuurlijk is het spannend om een wedstrijd te zwemmen, maar jij bent niet de enige die het spannend vindt. Zelfs in de laatste groep, de zogenaamde “Kanjers” vinden de zwemmers het nog steeds een beetje spannend.
Het is goed om je eigen prestaties over de 3 zwemslagen te meten en te kijken of je sneller wordt. Dat betekent dat je techniek verbetert, sterker wordt en daarvoor zit je ook bij INO.
Een wedstrijd zwem je niet voor niets, ook bij INO is dat zo! Er zijn aan het einde van het seizoen mooie medailles en bekers te winnen. Dus heb jij harder gezwommen dan de rest, dan kun je aan het eind van het seizoen je prijs komen ophalen.

Alles op een rijtje:

  • Minimaal drie kwartier zwemmen
  • Spanning
  • Gezelligheid
  • Prestaties
  • Maar 2x per jaar
  • Prachtige prijzen (eind seizoen)

Kijk voor de wedstrijden in de agenda.